Staycation på Arlanda med Clarion hotel och Svenska Resebloggar

Champagnefrukost har varit på sitt första svenska bloggevent! Och snacka om lyx!
Det var nämligen Svenska Resebloggar som snackat ihop sig med Clarion hotel för en medlemsträff, vilket resulterade i en så kallad staycation på Arlanda.

clarion arlanda stockholm
Vi var 15 stycken resebloggare som blivit inbjudna, och när vi kom till Clarion Arlanda på lördagseftermiddagen så blev vi tilldelade våra rum. Himla fina rum som var ljusa och fräscha, med sköna sängar och trevliga badrum!

Champagnefrukost blogg
Dessutom hade mitt rum världens bästa spegel som gav mig en liten ego boost innan jag skulle gå ner och träffa alla andra.
Man tackar, Clarion – you look great too!

Clarion Arlanda Livingroom
Vi började kvällen med att träffas för lite bubbel och mingel nere i loungen, vilket Clarion kallar för deras vardagsrum. Här vill de att man ska känna sig riktigt hemma, och det gjorde man verkligen i denna mysiga atmosfär.
De flesta andra resebloggare verkade känna varandra och jag var nog den enda nykomlingen, men det gjorde absolut ingenting – alla var supertrevliga!

Towe och Johanna – skaparna av Svenska Resebloggar – hälsade oss välkomna, och sen bar det av uppåt för kvällens middag.

Kitchen & Table sharing starter
På våning 12 ligger nämligen Clarions lyxiga Kitchen & Table, som är en konceptrestaurang av Marcus Samuelsson. Här började vi med lite medelhavsinspirerat plock i form av olika ostar, bröd och charkuterier, medan vi hade världens bästa utikt över landningsbanan och solnedgången.

Kitchen & Table Arlanda
Självklart hade vi likasinnade resebloggar väldigt mycket att prata om under middagen – det var allt från bästa kamerautrustningen till konstigaste resmålet man varit på.

Kitchen & Table by Marcus Samuelsson
Huvudrätten bestod av fem små minirätter som var inspirerade av olika delar av världen – väldigt passande med tanke på vilka vi var. Det var två olika burgare – en ganska klassisk amerikansk burgare, och en med varmrökt lax – samt kinesiska dumplings, mini-tacos, och en grön ärtsoppa.

Svenska Resebloggar medlemsträff
Söndagsmorgonen började tidigt med ett uppiggande yogapass som hölls av Johanna som även driver bloggen Vandraren, följt av en härlig hotellfrukost. Seriöst, svenska hotellfrukostar är ju det bästa som finns! Efter det fick vi träffa Clarions marknadschef Lisa som visade oss runt hotellet.
Här står hon tillsammans med bloggarna Aniika från Resfredag, Johnny från Johnnybajdzjan, och Emelie från Emelie’s Travels.

Clarion Arlanda pool
Det bästa på hela rundvandringen med Lisa måste ju ha varit utomhuspoolen! Vilken utsikt! Att sen poolen är öppen året om och uppvärmd till ca 27-29 grader är ju perfekt!
Psst… vill ni veta en hemlighet? Sitter man fast på Arlanda en dag och har några timmar att slå ihjäl så kan man köpa ett dagskort till Clarions gym och pool för bara 100 kronor. Se bara till att ha badkläderna i handbagaget när du reser.

Svenska Resebloggar
Självklart är vi resebloggare faschinerade av världskartor och jordglobar…
Här drömmer sig Johnny bort (till Antarktis?!) medan han blir dubbelfotad av Resfredag och Daniel från Dryden.se

jordglob
Resten av söndagen bestod av en liten presentation från tjejerna bakom Svenska Resebloggar, workshops, pitch-övningar, och allmänna diskussioner oss bloggare emellan om resor, tips och samarbeten.
Det var verkligen en jättehärlig och givande staycation på Arlanda, och jag är så glad att jag fått komma in i resebloggargänget och fått en massa nya bloggvänner.
Tack så jättemycket till Towe och Johanna på Svenska Resebloggar, och till Clarion Arlanda för att ni gjorde denna medlemsträff möjlig!

svenskaresebloggar.se

5 reaktioner till “Staycation på Arlanda med Clarion hotel och Svenska Resebloggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.