Pampiga musikalen Lejonkungen toppar Londons West End

Det är verkligen en förtrollande upplevelse att gå på musikal i England, och det är nästan ett måste att se någon av showerna i Londons West End. Min första musikalupplevelse var när jag som trettonåring fick åka och se Mamma Mia i London, och sedan dess har jag sett ett antal musikaler inklusive Oliver, Rock of Ages, och Wicked.

lejonkungen musikal intro

Har man sett Disneys film Lejonkungen så vet man att det är en härlig och rörande film utan dess like, och Lejonkungen har gått som musikal både i London och på Broadway i en herrans massa år. Jag har sett denna musikal två gånger, men det var lika häftigt varje gång! Introt med låten ”Circle of life” är alldeles magisk, och jag slår vad om att de flesta i publiken satt där med tårar i ögonen.

Det är en officiell Disneymusikal, och därför bygger musikalen självklart på Disneyfilmen. Men även om det mesta av dialogen är hämtat direkt från filmen så är det är ganska många extra scener tillagda som får en att känna lite extra spänning. Det är både extra sång och dansnummer, och en och annan dialogscen som lagts till. Men vad det är tänker jag inte avslöja!

rafiki lejonkungen musikal

Skådespelarna är helt fantastiska! Vilken inlevelse, och vilka röster! Men sedan är det ju Londons West End vi pratar om, och där är ju standarden extremt hög. Skaparna av musikalen har även varit väldigt kreativa med utstyrslarna – de är liksom inte uppenbara, utan de är mer inspirerade från djurriket, så man får ha lite egen fantasi. Det ska ju ändå inte vara exakt som filmen!

lejonkungen musikal nala och simba

Det jag verkligen var imponerad av var rekvisitan – plötsligt dök hela stora lejonklippan upp från ingenstans, ur golvet! Och samma sak gällde med det stora skelettet från Scars elefantkyrkogård. Man sitter verkligen där och tappar hakan och ser ut som ett stort frågetecken, och det enda man kan tänka är ”HUR?!” Hur kom det plötsligt upp hundratals springande antiloper på scenen när Simba springer för sitt liv?

Jag kan verkligen, till 100%, rekommendera att gå och se musikalen Lejonkungen. Det är en upplevelse du aldrig kommer glömma, och du kommer bli så imponerad. Här är ett litet smakprov från musikalen i form av den officiella trailern som jag hittat på YouTube. Titta och njut! (och höj upp volymen!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.