Konsten att shoppa vintage i Manchester

Grannstaden Manchester är väldigt olik Leeds. Denna stad i nordvästra England är känd för sina industrier och sin musikkultur. Vi har ofta åkt till Manchester just för att gå på konserter, men det många inte vet om Manchester är att det är som en riktig guldgruva när det gäller vintageshopping.

vintagekläder

När jag nu pratar om vintage så menar jag huvudsakligen kläder, men en del av butikerna säljer även mindre möbler och inredningsprylar, och mycket kommer från just 60 och 70-talet. Det är i cetrala området Northern Quarter som du hittar de flesta av vintagebutikerna, och många ligger till och med på samma gata.

vintage i Manchester

En av butikerna är COW vingage, och detta är verkligen himmelen på jorden när det gäller vintage. Vilka fynd! Där finns Europeiskt mode av högsta kvalitet från olika decennier, och mycket är från modelandet nummer ett, nämligen Frankrike. Men det som gör upplevelsen ännu mer imponerande är de perfekta arrangemangen – kläderna är inte bara uppradade enligt tidsepok, utan även enligt färgskala. En OCD-människas dröm!

retrokänsla

En annan butik full med både vintagekläder och prylar är Pop Boutique. Här känns det verkligen som om man har klivit in i en tidsmaskin och hamnat mitt i 70-talet! Till och med butiksbiträdena ser ut som riktiga 70-talsbrudar när det gäller både kläder, hår och smink. Väldigt retro!

Pop Boutique

Afflecks Palace var lätt att gå vilse i. Detta lilla alternativa centrum på flera våningar känns lite som Camden Market i London, och även om det inte bara handlar om vintage så är det mycket alternativt och mycket handgjort. Alla butiker i centret är privatägda, så det är verkligen en helt annan sak än att gå och handla på H&M.

Manchester är en väldigt annorlunda shoppingupplevelse när man letar sig bort från huvudgatorna och shoppingcentren, och även om du inte är mycket för vintage så är det värt att bara gå och titta.

gubbkeps

En reaktion till “Konsten att shoppa vintage i Manchester

  • 8 maj, 2016 kl. 17:28
    Permalink

    Tack för tipset, det ser helt fantastiskt ut att shoppa där!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.