Det finns absolut ingenting som slår den svenska sommaren!

Missförstå mig rätt – jag gillar verkligen att bo i England, men en sak detta landet saknar är ordentliga somrar! Visst får vi fint väder, men eftersom det är så oförutsägbart så har man inte samma sommarkultur här som i Sverige. Därför får man extra hemlängtan under sommaren!

Nu när den svenska sommaren i princip är över så kan jag inte motstå att tänka tillbaka på somrar från förr, och jag inser hur bortskämd man varit med dessa långa sommarlov, soliga dagar, och långa ljusa kvällar. Att ha vuxit upp i Småland med havet på cykelavstånd och den fina naturen precis inpå är något man tog för givet som barn, och det är detta jag verkligen saknar.

Stranden med familj och vänner, grillfester, kvällsbad… you name it! Det finns inget bättre än den svenska sommaren, och här nämner jag vad som får mig att bli allmänt sentimental när det gäller denna årstid.

den svenska kusten

Havet

Längtan efter havet är något jag tror att endast folk som har vuxit upp vid kusten förstår sig på. När jag flyttade inåt landet efter att ha bott i Kalmar i hela mitt liv och jag uttryckte min längtan efter doften av hav och sjögräs så tyckte folk att jag var allmänt knäpp. Men att stå och blicka ut över havet är för mig alldeles förtrollande, och det ger en slags frihetskänsla.

 

midsommar i Kalmar

Midsommar

Jag är inget fan av midsommarfirande i sig, men jag tycker att denna tiden på året är alldeles underbar! Ljuset, blommorna, och folks allmänt glada inställning till livet. Midsommar ger livet en slags atmosfär som är helt unik.

 

öland strand

Strandkulturen

Heta sommardagar på stranden på Öland! Packade som sillar, och långgrunt som tusan. Hemmagjord picnic och glass. Vilken lycka!

 

solö ruff

Båtlivet

Att växa upp med båtsemester veckor i sträck varje sommar är något jag önskar att alla fick uppleva. När jag tänker tillbaka på mina barndomssomrar, i en båt som såg ut precis som den här pärlan, så var detta då jag var riktigt lycklig.

 

svensk solnedgång

Solnedgångarna

Alltså finns det något bättre än svenska solnedgångar vid havet på sommaren?! Detta foto tog jag utanför Kalmar i början av Juni, och ljuset är alldeles magiskt. Jag skulle kunna stirra på denna vy i all evighet!

 

insjö i skogen

Skogen

Att cykla genom skogen ner till sjön med kompisar. Att springa barfota på stigarna och trampa på barr och kottar. Bryggan. Grodynglen. Den friska luften, och blåbärsplockngen.

 

grilla

Ordentlig semester

Och sist, men absolut inte minst (antagligen den viktigaste punkten) – ordentlig semester! Som jag saknar 4 veckors ledigt i streck med allt vad det innebär: bara gå hemma i trädgården och slappa, åka över till Öland och sola och bada, och ha grillfester med familj och vänner.

Vad tycker du är det bästa med den svenska sommaren?

En reaktion till “Det finns absolut ingenting som slår den svenska sommaren!

  • 6 september, 2016 kl. 06:43
    Permalink

    Håller med! Den svenska sommaren är fantastiskt fin! Gillar ljuset och att vara vid havet. Trivs även på vår husbåt på sommaren 🙂

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.