Dessa 7 ställen toppar det breda partyutbudet i Leeds

När man har bott i England i 7 år så kan du säkert tänka dig att man har varit ute på ganska mycket galej. Många helger har spenderats ute i partyvärlden, och det har varit allt från vanliga pubrundor till underground raves, och allt däremellan.

I Leeds är man riktigt bortskämd när det gäller utbudet av partyställen. Man kan vara ute en hel kväll och gå från bar till bar, men när kvällen är slut har man inte ens sett en fjärdedel av det totala utbudet. Ibland kan det därför vara bra att veta vad man letar efter innan man går ut, fast andra gånger kan det vara kul att bara gå med strömmen och upptäcka nya ställen man aldrig lagt märke till innan.

Under årens lopp har nya ställen dykt upp, och andra ställen har stängts ner, men hur som helst så är det några partyställen som verkligen stått ut från mängden, och som varit extra minnesvärda. Nedan listar jag mina favoriter – ett par av varje sort!

Dry Dock LeedsDry Dock

Denna pub ligger benägen precis innan man kommer in till stan norrifrån. Den är på väg ner från universitetet, så många studenter stannar till här för en öl eller två. Det är en laid back atmosfär, men det bästa av allt är att puben är en båt! En båt på torra land, fullt utrustad med möblerat däck och allt, där man kan sitta och glassa en dag då solen skiner.

 

biljardbarSlate

Är du ute efter biljard och stans godaste pizza kombinerat med skön musik av typen allätarrock så är Slate stället för dig! Ett perfekt ställe att börja kvällen, och man kan även boka en del gratis om man ska ha privat fest.

 

engelsk rockbarBad Apples

En gömd pärla i sann anda! Är du ett fan av hårdare rock och metal så är detta lilla krypin perfekt. Vissa kvällar spelas här även livemusik, och den coola källaren är dekorerad med skelett och äpplen nedsänka i kistformade hål i golvet.

 

exotiska drinkarCall Lane Social Club

Ett riktigt go-to ställe i Leeds är Call Lane Social Club. Övervåningen är inredd med en 50-talsinspirerad tikibar komplett med torkade blåsfiskar, och här spelas bara musik från 50 och 60-talet som du kan svänga runt till medan du dricker din exotiska drink direkt från en ananas.

 

takterassBelgrave Music Hall

Kort och gott: känd för att ha stans bästa takterass!

 

karibisk klubbWest Indian Centre

Lite av en underground-klubb i Leeds karibiska grannskap precis utanför stan. Temakvällen Subdub bjuder på härlig musik i form av reggae, dubstep, roots, dancehall, mm. Här gäller det att ta fram självförtroendet och go wild på dansgolvet!

 

beaver worksBeaver Works

En annan underground-klubb på andra sidan Leeds som ligger gömd i ett gammalt industriområde. Från utsidan ser det inte mycket ut för världen, och när du kliver in är du i princip i en gammal lagerlokal, men här snackar vi röj! Vill du ha en paus från dansgolvet så kan du gå in i chillout-rummet där du kan roa dig med ett TV-spel som du håller igång genom att cykla.

Det har såklart funnits många fler häftiga och minnesvärda partyställen i Leeds sedan jag flyttade hit. Några exempel är Fab Café, Carpe Diem, Oceana, och Key Club.
Har du någonsin varit ute i Leeds, eller i någon annan engelsk stad? Vilka ställen har varit dina favoriter?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.