Den årliga tyska julmarknaden som kan få Grinchen att känna julstämning

Varje år så kommer en tysk julmarknad, Christkindelmarkt, till torget Millenium Square i Leeds. Det är en av de mest etablerade julmarknaderna i Storbritannen, och den är verkligen ett måste att besöka om du är i närheten av Yorkshire.

Personligen har jag gjort det till lite av en tradition att besöka denna tyska julmarknad minst en gång varje jul, och även om den ser exakt likadan ut år efter år så är det ett perfekt sätt att komma in i julstämningen.

De traditionella stånden gjorda av trästockar får en att känna sig som om man faktiskt har rest tillbaka i tiden, och de skapar en riktigt julig atmosfär.

klassisk karusell

Julmarknaden erbjuder något för hela familjen; en glimmrande traditionell karusell för barnen, och en stor alpstuga för de som känner för att partaja på tyskt vis. Där inne finns joddlare och andra tyska musiker som verkligen håller igång som galningar och som kan få vem som helst att gunga med, och där serveras öl, glögg och typiska tyska maträtter.

smaksatta mandlar

Resten av julmarknaden består av över 40 stycken autentiska tyska marknadsstånd där man kan köpa allt från klassisk tysk salami och något som liknar friterade raggmunkar, till andra delikatesser som kakor, godis och smaksatta mandlar. Och vi ska inte tala om de gigantiska crepsen med nutella och bananskivor!

SAMSUNG CSC

Men om det inte är maten du är ute efter så finns det fullt med stånd som säljer prylar av alla dess slag. Det finns mycket fina handgjorda prydnadssaker såsom ljuslyktor, karvade träfigurer, julstjärnor, mm, och även smycken och kristaller.

Christkindelmarkt kommer till Leeds varje år i November och stannar till precis innan jul. Det är en upplevelse som verkligen kan rekommenderas, och du kommer garanterat känna en underbar julkänsla när du går därifrån. Till och med Grinchen skulle bli imponerad!

SAMSUNG CSC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.