Barcelona är den ultimata staden för dig som vill ha allt på samma gång

Om du fick välja endast en stad att besöka för resten av livet, vilken stad skulle du välja då? Av de ställen jag har varit på hittills så skulle jag utan tvekan välja Barcelona! Anledningen? Det är helt enkelt den ultimata staden, och med det menar jag att där verkligen finns allt för alla smaker! Låt mig förklara lite mer ingående…

Stad
Det är en stad med ett perfekt läge vid medelhavets nordvästra kust som blandar historiskt och modernt. Här finns inslag av konst och arkitektur, men staden bubblar samtidigt av härlig atmosfär. Vill du ha riktigt med liv och rörelse så går du längst esplanaden Las Ramblas som är populärt för turister och där du hittar både restauranger och shopping.

Strand
Eftersom det är en kusttad ligger det en sandstrand utsträckt längsmed hela staden, förutom där hamnen är. Perfekt för tillfällen då du vill sola men din partner vill shoppa eller avnjuta en drink på ett café, eller om du vill ta halva dagen med aktiviteter och halva med bad! Slå dig ner i mitten för liv och rörelse, eller vid utkanten för lugn och ro.

la sagrada familia

Arkitektur
Ingen har väl undgått den fantastiska gotiska arkitekturen i Barcelona, och kyrkan La Sagrada Familia är en självklarhet att gå förbi och titta på. Kyrkan började byggas 1882, och året efter tog konstären Gaudi över designen och började planera en gotisk stil blandad med Art Nouveau. Eftersom bygget sponsras helt av privata donationer så går det väldigt sakta, och kyrkan beräknas stå helt färdig 2026 – hundra år efter Gaudis död.
Tips: Gå hit på seneftermiddagen då solen inte är lika stark så får du mycket bättre foton, plus att det är glesare med turister vid den tiden.

gotiska kvarteren Barcelona

Historia
Att vandra omkring i gotiska kvarteren är en väldig kontrast mot resten av Barcelona. Det är den gamla originalstaden som byggdes upp under medeltiden – endel byggnader ännu tidigare än så. Även om man inte uppskattar historia så är det en väldigt mysig erfarenhet att gå runt i dessa kvarter.

park guell

Konst
Barcelona är även känd för sina konstverk i mosaik av Gaudi, och Park Güell är mecka för denna konst. Det är ett måste att strosa runt och se denna surrealistiska park som ser ut som ett litet land av färgglada pepparkakshus!

panoramautsikt Barcelona

Utsikt
För en riktigt häpnadsväckande upplevelse, ta linbanan upp till det historiska fortet Castel de Montjuïc, där du kan skåda en av de bästa panoramautsikterna du någonsin kommer se!

spansk paella

Mat
Spanien är världskänd för sin fantastiska mat, och du kommer inte bli besviken på Barcelonas restauranger. Prova gärna både klassiska tapas och den traditionella paellan tillsammans med en spansk öl eller underbart god och svalkande sangría.

Sport
Barcelona är även ett mecka när det gäller sport, så är du eller den du reser med en sportentusiast så kommer du bli riktigt nöjd. Här finns både den Olympiska stadion från 1992, och självklart Camp Nou som är hemmaplan för FC Barcelona. Båda platserna kan nås med sighseeing-bussarna.

En reaktion till “Barcelona är den ultimata staden för dig som vill ha allt på samma gång

  • 15 juni, 2016 kl. 19:41
    Permalink

    Jag åker tillbaka nu i juli och måste ställa om från träningsresa till upptäcktsresa. Barcelona är ju väldigt smidigt så att det går att ta sig väldigt enkelt, så jag kommer ändå få sällskap på kvällarna men när de är iväg på träning får jag roa mig själv.. 🙂

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.