10 eftertraktade drömresmål jorden runt

Längtan efter att resa är enorm just nu! Det liksom pirrar i hela kroppen och riktigt kliar i fingrarna vid tanken på att boka nästa resa och därmed få uppleva en ny del av världen och lära känna en främmande kultur. Jag har mest rest i Europa och Centralamerika än så länge, och har aldrig riktigt känt någon dragning till Asien, men just nu i min topp 10 bucketlist för hela världen så är ett asiatiskt land nummer ett. Det jag är ute efter är resor som kombinerar både sol, kultur och äventyr.

Se min topp 10 bucketlist för resmål runt hela jorden nedan, och kommentera gärna om vilka länder som står på din egen drömlista.

Kambodja
Nummer ett på min lista är Kambodja – helt enkelt på grund av att jag så hemskt gärna vill uppleva ett typiskt asiatiskt land utan att fastna i någon turistfälla. Det som drar mig till detta land är kulturen och historien, och ett måste är ju såklart Angkor Wat – det 900 år gamla templet som är det största i världen. Jag har hört att det ska vara otroligt vackert i soluppgången.

 

Machu PicchuPeru
Jag blev frälst när jag såg Pompeii i Italien och Chichen Itza i Mexico, och därför är Machu Picchu i Peru härnäst på listan över historiska ruiner. Jag finner historia av detta slag extremt intressant, och faschineras av hur de kunde bygga så storslagna städer för så pass länge sedan. Att gå Inkaleden på väg upp till Machu Picchu skulle vara ett häftigt äventyr.

 

lejonsafari i KenyaKenya
Jag läste boken Den Vita Massajen för många år sedan, och har sedan dess drömt om att åka till Kenya. Det som drar mig till detta land är kombinatinen av safari, strand och äventyr. Att se vilda djur i det fria måste vara hur mäktigt om helst, och jag skulle gärna besöka en massajby.

 

traditionell kinesisk byggnadKina
Det finns så mycket jag skulle vilja se och uppleva i Kina. Det är ett land så rikt på kultur av alla dess slag. Shopping, mat, marknader, Kinesiska muren, tempel, natur. Jag skulle kunna fortsätta i all evighet…

 

Petra JordanienJordanien
När jag redan har 2 av de 7 nya världsundren på listan (Kinesiska muren och Machu Picchu) så kan jag lika gärna lägga till ännu ett! Petra, i Jordanien, är ett arkeologiskt fynd från 300 år före Kristus. Det är en vacker stad som blivit utkarvad direkt ur berget, och den ligger i öknen nära Döda Havet.

 

SydneyAustralien
Jag tänker mig att Sydney är i samma stil som Miami, som jag besökte för ett par år sen. Där var riktigt härlig laid back atmosfär, kombinerat med strand och stad. I princip den ultimata semesterorten om man vill uppleva lite av varje.

 

karneval i Rio de JaneiroBrasilien
Jag säger bara en sak; karneval i Rio de Janeiro! Dansen, färgerna, utstyrslarna, och ATMOSFÄREN!

 

amerikansk roadtripUSA
Jag menar, vem skulle inte vilja göra denna klassiska road trip mellan Los Angeles och Las Vegas med häpnandsväckande natur?!

 

DubaiFörenade Arabemiraten
Dubai är en stad jag varit nyfiken på ett tag, men jag vet inte om det skulle vara för mig. Det skulle dock vara väldigt intressant att se denna flådiga stad som vuxit fram på nolltid, och som slagit rekord efter rekord när det gäller att vara störst, bäst och vackrast. Det är ju även här världens högsta byggnad, Burj Khalifa, finns. Byggnaden är 830 meter hög – mer än dubbelt så hög som Eiffeltornet som endast når upp till 324 meter i jämförelse.

 

pyramiderna i GizaEgypten
Så länge jag kan minnas så har jag velat se pyramiderna i Giza, men på senare tid är det en annan anledning som får mig att vilja åka till Egypten. Detta kanske låter löjligt, men förra året gick jag och några tjejkompisar till ett medium som fokuserar på tidigare liv, och när det var min tur att bli avläst så utbrast hon -”Oj! Nu är vi i Egypten!”. Man blir ju nyfiken…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.